28 d’agost del 2008

De les TIC a les TAC

"Prova pilot per introduir a les aules les noves tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement (TAC)"

Des del Departament d'Educació de la Generalitat s'han dut a terme aquest juliol uns cursos de formació per a formants en Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC). Segons fonts del Departament "les TAC van més enllà d'aprendre a usar les tecnologies de la informació, suposa posar aquestes eines al servei de l'aprenentatge".
Podem suposar que des del Departament d'Educació s'han adonat que la formació que han impartit als mestres sobre TIC ara s'ha d'ampliar perquè aquests nous aprenenteatges arribin a l'aula. La formació en les noves tecnologies ara s'ampliarà amb "la posada en escena" d'aquests coneixements. Podríem dir que el nostre domini, més o menys extens, dels nous mecanismes tecnològics serà reforçat ara per poder posar-lo al servei de l'aprenentatge.

http://www10.gencat.cat/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2008/80808novestecnologiesalserveideleducaci.jsp

Trobo aquesta iniciativa molt encertada de cara al professorat. Últimament, dins del món de l'educació, s'estaven impartin cursos d'informàtica a nivell d'usuari arreu de Catalunya, per reforçar, o fins i tot ensenyar, els diversos recursos dels ordinadors, les intranets i internet
a aquells/es docents que no pertànyen a la generació de les noves tecnologies, o què com molts/es, no controlen o no s'atreveixen a endinsar-se en aquest món. Però aquesta formació no era suficient ja que després no sabíem ben bé què fer amb tot lo après. Ara, amb aquesta iniciativa de la Generalitat, podem anar més enllà, perquè tindrem el primer pas a seguir a l'hora de portar aquestes nocions a la vida real, a l'aula, amb els/es alumnes. Només espero que els nous formats en TAC siguin suficientment competens i que nosaltres, els mestres, siguem capaços d'aprofitar tot el panorama que se'ns està preparant.

Aquí teniu una mostra per tots/es aquells/es que des de ben petits gaudim amb l'esport.

Video realitzat pel meu grup de treball de l'assignatura.

http://www.youtube.com/watch?v=j1aX5D3HsrI

Passejada pels esports

Pekín 2008

Pekín 2008
La sincro espanyola torna a fer història en unes olimpiades amb una altra medalla de plata ben merescuda. (Clica a l'imatge per llegir la pàgina del "Mundo Deportivo")

Michael Jackson fa 50 anys

Michael Jackson fa 50 anys
Aquest és un molt petit homenatge per tots/es aquells/es que trobem a faltar la música del petit dels Jackson, i que tot i que la seva exèntrica vida l'ha dut per camins que no tots dessitjaríem, continuem creient que és el cantat pop número 1 de tots els temps i continuem fent-li costat. Va per a tu Michael.