30 d’agost del 2008

La tradició i les noves tecnologies al servei de la llengua catalana.

La Gramàtica de Pompeu Fabra i l'arquitectura romànica a Catalunya de Puig i Cadafalch podran ser consultades per internet gràcies a un acord entre l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i Google del 31 de juliol de 2008.
Per Salvador Giner, president de l'IEC, l'acord "és un clar exemple de l'aposta de l'Institut per a potenciar la presència de la institució i la del coneixement que genera a la xarxa".
Per la part de Google, un dels seus responsables, Luis Collado, creu que l'acord "manifesta l'aposta de Google per a que la llengua catalana tingui una major presència a internet".

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=531581&idseccio_PK=1012&h



Bona iniciativa per ampliar una mica més l'ús del català a la web. Aquest fet permetrà tot tipus de consultes referents a gramàtica, ortografia, fonètica... per part dels usuaris d'internet. Obra un camp molt extens per no haver de disposar de diccionaris i altres tipus d'enciclopèdies vàries, sempre que no es vulgui, és clar, a casa. Proporcionarà una consulta molt més ràpida i atractiva pels usuaris i segurament, perquè no, farà que gent reàcia al món tecnològic s'endinsi mica en mica, o faci una
primera pressa de contacte amb ell.


Enllaç viquipèdia, biografia de Pompeu Fabra i Poch

http://ca.wikipedia.org/wiki/Pompeu_Fabra

Aquí teniu una mostra per tots/es aquells/es que des de ben petits gaudim amb l'esport.

Video realitzat pel meu grup de treball de l'assignatura.

http://www.youtube.com/watch?v=j1aX5D3HsrI

Passejada pels esports

Pekín 2008

Pekín 2008
La sincro espanyola torna a fer història en unes olimpiades amb una altra medalla de plata ben merescuda. (Clica a l'imatge per llegir la pàgina del "Mundo Deportivo")

Michael Jackson fa 50 anys

Michael Jackson fa 50 anys
Aquest és un molt petit homenatge per tots/es aquells/es que trobem a faltar la música del petit dels Jackson, i que tot i que la seva exèntrica vida l'ha dut per camins que no tots dessitjaríem, continuem creient que és el cantat pop número 1 de tots els temps i continuem fent-li costat. Va per a tu Michael.